Станом на 28 березня Меджибізька громада прийняла в загальному 8902 переселенці, які прибули з різних куточків України. Зараз у громаді перебувають у приватному секторі 620 людей, яких пекло війни змусило покинути домівки, 44 з них – дітки, 23 – вже дистанційно навчаються у громаді.

«На сьогодні налагоджена робота з прийому осіб, які переміщуються з зони бойових дій. Переселенці здебільшого залишаються на ніч, а потім рушають чи до Львова,   чи за кордон», – розповідає відповідальний за розподілення осіб для подальшого влаштування на тимчасове перебування начальник відділу Центру надання адміністративних послуг Микола Горбач.
У Меджибізькій громаді є облаштовані місця, де люди можуть зупинитися на ночівлю або на більш тривалий термін. Загальна кількість місць по громаді, готових для прийняття внутрішньо переміщених осіб складає 1100 одиниць, – розповідає селищний голова Олександр Ткач. — Є також можливість поселити людей у будинках у населених пунктах громади. Місцеві жителі активно долучаються до їх прибирання.
«Дати їм відчуття дому – це те, що ми можемо і повинні зробити, щоб українці залишалися в Україні», – кажуть дівчата з села Ярославка, які організували цілу бригаду  для прибирання будинків переселенцям.
Підтримати, дати дах над головою, нагодувати, вирішувати ці та інші нагальні питання також допомагають небайдужі люди – підприємці, волонтери, кухарі, мешканці громади у взаємодії з закладами та установами Меджибізької селищної ради. Вирішено питання щодо забезпечення харчування переселенців. Допомагають у цьому місцеві підприємці,  працівники садочків та шкіл громади, також необхідні продукти зносять жителі сіл у старостати.
Подбала селищна рада і про дрова та газові балони переселенцям.
«Зараз час, який потребує від нас бути ефективними і в рутинних справах. Виконувати свою роботу повністю, допомагати колегам, дбати про своїх близьких. І при цьому віддавати все, що потрібно для нашої оборони, для наших захисників. Все буде Україна!» – констатує Олександр Ткач.