Короткометражний фільм, який знімається  в Кам’янці-Подільському

Автор ідеї та режисер стрічки, засновник кінофестивалю «Бруківка», до речі, під час проведення якого цьогоріч було зібрано понад 100 тисяч гривень для ЗСУ, громадський діяч і волонтер кам’янчанин  Андрій Заєць розповідає, що у фільмі йдеться про  паралельні історії збірних образів добровольця Збройних сил України та волонтерки, мешканки одного із прифронтових міст, яка не встигла евакуюватися під час бойових дій. Реальні кадри з хроніки знищення українських міст будуть поєднуватись із відзнятими сценами з героями трейлеру.

За словами Андрія Олександровича, його метою  є вихід з цією картиною  на  різноманітні міжнародні та українські кінофестивалі, аби  показати те, що відбувається в Україні з перших днів російського вторгнення та організація спеціальних благодійних акцій   для збору коштів на потреби Збройних сил України,   на лікування потерпілих цивільних від ворожих куль.

Головні ролі  виконують  акторка театру-студії «Splash» (м. Київ) та народного театру «Тандем» (м. Кам’янець-Подільський) Тетяна Дзюбінська, ведучий та вокаліст гурту «Експансія» Георгій Торяник, блогер, оператор та волонтер Іван Трач. Глядачі також побачать у «Битві за Україну» заслужену артистку України, акторку кіно та телебачення Ірму Вітовську-Ванцу та Віталіну Біблів.  Також ролі зіграли Олексій Лисий, Ольга Завалішина, Віталій Івановець, Володимир Мазуренок, Олександр Рудик, Борис Шагієв та інші.

Над кінокартиною  працюють режисер, продюсер та монтажер: Андрій Заєць,  оператори-постановники Богдан Закордонець,  Іван Трач та інші.

Кадри з фільму.