Гарантуючи бійцям, які брали участь в антитерористичній операції на сході України земельні наділи, держава виявила не лише увагу, а насамперед справедливість до людей, котрі боронять мир для українців. Але з іншого боку це рішення породило немало конфліктів. Адже число «атовців» зростає, а кількість земель запасу і земель резервного фонду тане на очах. В окремих населених пунктах вільних земель взагалі не залишилося, і ситуація заходить у глухий кут.

Вже, напевно, як і багатьом іншим районам, довелося б переживати подібну проблему і Волочиському. Та все ж  вихід знайшовся. Петро Лабазюк, генеральний директор Групи компаній «VITAGRO», яка свого часу уклала з райдержадміністрацією договори довгострокової оренди земель запасу, запропонував розірвати ці договори з тим, аби  віддати землю їхнім землякам — воїнам АТО. Було дотримано усіх юридичних процедур і в селі Курилівка, де раніш компанія обробляла землі запасу, хлопці таки отримали обіцяне державою. Звісно ж, керівництво компанії запропонувало їм співпрацю — висловивши готовність і далі обробляти ці площі, а власникам, як і всім пайовикам, проводити оплату за кожен пай. Бійці погодилися укласти договір оренди, тож обидві сторони залишилися у виграшному становищі.
— Наше сумління і совість чисті, — коментує Петро Лабазюк. — Адже обов’язок свій перед хлопцями виконали. Переконаний, що приклад «VITAGRO» варто запозичувати й іншим населеним пунктам, де ця проблема визріла особливо гостро. У Волочиському районі я готовий особисто переконувати керівників інших господарств піти таким же шляхом, що й наша компанія,  аби усі без винятку волочисці, які дивилися в очі смерті на сході і давали нам можливість сіяти та збирати врожаї, отримали земельні частки і переконалися, що про них справді дбають.