Під такою назвою до Дня гідності і свободи в обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Старицького відбулася художньо-публіцистична акція на відзначення третьої річниці Революції гідності.

 Євромайдан увійшов не лише до історії України, а й до світової історії. Як знакова подія, символ незнищенного волелюбства, героїзму великої нації українців. Ми гучно заявили світові про своє бажання будувати вільну, демократичну, процвітаючу державу. Ми довели це у протистоянні бандитському режиму, щодня доводимо мужністю, подвигом, потугою своїх кращих синів і дочок, які грудьми заслонили агресору шлях в Україну. Феномен Майдану ще досліджувати науковцям майбутнього. Україна ж поривається  у своє щасливе  і справедливе майбутнє.
 Пам’ять, праця і боротьба за ідеали, проголошені Революцією гідності. Єдність, віра і вірність Україні. Ось орієнтири для нинішньої влади, для кожного українця: без нашої активної участі і взаємопідтримки чи можливо збудувати нову Україну? Захистити нашу державність від зазіхань ворогів? Назад, у рабське минуле, кримінально-бандитське, імперське ярмо вороття немає! Бо межу, позначену кров’ю, перейти не дозволить народ.
 Про це говорили  активісти Революції гідності, учасники бойових дій, волонтери перед переповненим залом схвильованих облич. Кадри хроніки нагадали перебіг подій на головному Майдані та вулицях столиці, протестні акції,  криваві спроби придушення повстанців, бої на Донбасі, подвиг оборонців Донецького аеропорту, захисників на передовій…
 Про народження Хмельницького Майдану, участь у Революції гідності хмельничан та жителів області нагадав активіст Революції гідності,  хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Хмельницький Майдан починався з невеличкої групи молоді, яка зібралася у ніч з 21 на 22 листопада на майдані Незалежності. Щоб заявити про свій протест, обурення діями тодішньої влади, яка обманула сподівання народу. А вже 22 листопада вийшло півсотні людей. У потужну силу переріс народний протест в усій Україні після кривавого розгону студентів 30 листопада, велелюдного віче 1 грудня на Київському Євромайдані. Точки неповернення, які сколихнули і розбурхали  Україну: 19 січня – «криваве Водохреща», 22 січня – перші загиблі, страшне протистояння, жертви і герої 18, 19, 20 лютого… Герої 18-літні і 80-літні. Люди з усієї України, які повстали за свою державу, свою мрію і віру з алюмінієвими та дерев’яними щитами проти куль снайперів і «Беркута». «Ми здобули незалежність у 1991 році, але 21 листопада 2013 року почалася справжня війна за українську незалежність. Багато майданівців пішли добровольцями на російсько-українську війну, у яку переросла Революція гідності. Важливо, щоб усі ми розуміли, що українська держава існує завдяки тим, хто може у будь-яку хвилину, годину покинути все —  родину, роботу і піти захищати – свою сім’ю, дітей, місто, державу, – наголосив Олександр Симчишин. – Чи переможе Революція гідності? Чи переможе Україна у війні за незалежність? Однозначно переможе. Україна просто приречена на перемогу. Ми своєю дорогою йдемо чесно, гідно і завершимо достойно у пам’ять про усіх загиблих, про усіх героїв, про усіх поранених, про усіх живих – заради наших дітей і онуків».
 Хвилиною мовчання зал вшанував 104 герої Небесної Сотні та тисячі полеглих героїв російсько-української війни, серед яких майже 150 земляків з Хмельниччини. Прозвучала поминальна «Пливе кача…» у виконанні квінтету «Mikst» обласної філармонії.  Відповідно до рішення сесії міської ради від 26 жовтня, Олександр Симчишин вручив свідоцтва про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» (посмертно)  та нагрудні знаки рідним, дружинам, дітям, матерям, батькам  25-ти полеглих за незалежність України героїв-земляків. Зал стоячи дякував цим мужнім людям. Кожній сім’ї міська влада також надала грошову винагороду у розмірі 20 мінімальних заробітних плат.
 Цим же рішенням восьмеро героїв-хмельничан удостоїлися почесної відзнаки міської громади «Мужність та відвага», з них троє – посмертно. Героям, членам їхніх сімей  виплачена грошова винагорода розміром у 10 мінімальних заробітних плат.
Почесними грамотами та цінними подарунками вшановано самовідданих учасників Революції Гідності, активістів Майдану, волонтерів. Присутні  вклонилися  матерям, батькам героїв – повстанців і захисників, які виховали своїх дітей  патріотами України.
 Тепло зустрів зал виступи мужньої юної співачки, доньки полеглого героя- добровольця Анатолія Суліми — Марини Суліми, волонтерів мистецької сотні «Гайдамаки» співачки Марини Українець та юного барда Артема Харченка, хлопчика-легенди, який, поборюючи важку недугу, талантом і вірою працює на перемогу України,  поетів Ростислава Балеми,  Анни Новак  та інших митців, колективів… А в холі учасники акції ознайомилися з тематичними виставками, представленими міським музеєм-студією фотомистецтва, музеєм історії міста, центральною міською бібліо-
текою та з творчими роботами вихованців мистецьких закладів обласного центру.