Світлина від Андрія Агєєва.

На водолазному комплексі Центру розмінування головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України кам'янецькі сапери разом зі своїми колегами з Канади відсвяткували одне з найважливіших християнських свят — Хрещення Господнє або Богоявлення.

Як і годиться справжньому командиру першим у крижану воду занурився начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков, а за ним - і його заступники. Потім настала черга командира канадського контингенту майора Девіда Амундсена та головного старшини Теренса Воленюка, який, до речі, має українське коріння. На велике здивування всіх присутніх низька температура повітря та води не зупинили закордонних гостей, і вони мужньо пірнули у воду під дружні оплески присутніх.

Світлина від Андрія Агєєва.

Як зазначив начальник Центру розмінування Володимир Родіков, обмін національними традиціями та звичаями між українськими саперами та канадськими партнерами стала невід’ємною часткою військової співпраці.
- Вже протягом майже двох років ми маємо можливість передавати та отримувати розмаїття національної культури та звичаїв обох країн, - підкреслив полковник Володимир Родіков. - І прикладом цьому сьогодні є те, що канадські військовослужбовці попередніх ротацій на Водохреще, в себе на батьківщині - у Канаді, також проводять обряд занурення в ополонку, запозичений у нас.
А завершилися святкування виступом ансамблю районного Будинку культури, артисти якого заспівали всім присутнім щедрівки та колядки.

Світлина від Андрія Агєєва.