Заняття у дошкільному навчальному закладі «Пролісок» у новому році почалися з гарним настроєм. Ще б пак! Адже нині вони проводяться у затишному, капітально відремонтованому приміщенні.

Люба Венгрова, завідуюча «Проліском», розповідає, що спочатку планувалося хоча б підлогу відремонтувати у їхньому садочку. А сьогодні радіють бо в них повністю відремонтовано одну групову кімнату (стіни, стелю, постелено ламінат). Мають тепер абсолютно сучасні туалетну дитячу кімнату та санвузол для дорослих. Відремонтовано також коридор, у якому старі вікна замінили пластиковими. Словом, їхній «Пролісок» тепер як нова копійка. Чому ж не радіти?
Люба Василівна зазначає, що 205 тисяч гривень вдалося залучити із державного бюджету завдяки підтримці народного депутата України Володимира Мельниченка. З місцевого бюджету виділили 93 тисячі гривень (Новоушицьку об’єднану територіальну громаду очолює Олег Московчук). Величезну підтримку отримали (і завжди у всьому отримують) від керівника місцевого господарства, директора ТОВ «Сварог Дністер», депутата обласної ради Анатолія Олійника.
І працівники дитсадка, і батьки діток безмежно вдячні їм і всім, хто забезпечив ремонт приміщення: вико- нуючій обов’язки старости в їхньому селі Раїсі Бакай, начальнику відділу освіти, молоді та спорту ОТГ Маргариті Власовій, керівникам району Юрію Танасійчуку та Олександру Процишу.
Так, це завдяки їм усім, перед новим роком, у новій оселі проводили з дітками святковий ранок. Не менш щасливими за дітей були і їхні батьки. Адже на душі матері завжди спокійно, коли вона знає, що її дитина перебуває з хорошими вихователями і в хороших умовах.
Колектив «Проліска» невеликий: завідуюча, два вихователі (Руслана Дем’янова та Тетяна Гажула), два помічники вихователів Ольга Бакай та Ольга Колісник, і найголовніша людина із забезпечення теплом, оператор котельні Віталій Венгров.
Діток у садочку 26. Звісно, це утричі менше, ніж 26 років тому, коли Люба Василівна лиш прийшла на роботу в Кучу. Але це їхнє найбільше багатство, яке вони в селі бережуть понад усе. Торік шість вихованців «Проліска» пішли до першого класу. Цьогоріч таких випускників у них буде семеро.
Нехай щасливою буде їхня життєва дорога!