Здавалось би, ну що нового у вислові, зазначеному в заголовку? Так і має бути. Але на місцях керівники організацій та установ намагаються, даруйте, так «син-хронізувати» взаємодію з правоохоронцями, щоб отримати ще більше зиску від співпраці. Для прикладу: працівники обласної дирекції УДППЗ «Укрпошти» розраховують, що поліцейські проведуть для них тренінги з особистої безпеки, а під час доставки пенсій їхні маршрути будуть співпадати з маршрутами патрульних нарядів поліції, тож наші листоноші почуватимуться безпечніше. До цього процесу будуть залучати і членів громадських формувань.

Крім того, за листоношами закріплять дільничних офіцерів поліції, до яких вони у будь-який час зможуть звернутися по допомогу. З іншого боку, листоноші, найбільш обізнані люди з життям і проблемами кожного населеного пункту, більшості мешканців, тому і їхню допомогу поліції важко переоцінити.   
Отож, головне управління Національної поліції в області та Хмельницька дирекція «Укрпошти» підписали меморандум про співпрацю. Під час підписання керівник дирекції Олег Хавронюк зазначив: «Ми виходимо на новий рівень взаємовідносин і я дякую усім поліцейським, котрі, не чекаючи формального закріплення наших стосунків на папері, що й відбувається сьогодні, вже здійснюють співпрацю з Укр-поштою і надають нам необхідну підтримку та допомогу». Меморандум про співпрацю підписали правоохоронці і з обласним Центром зайнятості в особі директора Сергія Черешні.
– Мир, спокій, громадська безпека, це питання не тільки поліції, а й кожного громадянина, – наголосив пан Черешня. –   В країні багато малозахищених, соціально вразливих категорій громадян, вони потребують допомоги. Є молодь, котра ще не встигла себе реалізувати в професійному плані, є  раніше засуджені, і якщо з одними належить провести відповідну профорієнтаційну роботу, то іншим потрібно допомогти комфортно влитись у життя громади. Для цього і заплановані спільні заходи. Ми разом маємо допомагати громадянам інформаційно, консультаційно, а подекуди і проводити роз’яснювальну роботу,  щоб зберегти порядок на території громад. 

– Філософія української поліції: «Служимо, щоб захищати!» – такими словами завершив підписання меморандумів начальник ГУНП Микола Семинишин. – У рамках виконання Закону України про Національну поліцію ми зобов’язані тісно спів-працювати з населенням, організаціями територіальними громадами, і це вже не перші угоди, підписані головним управлінням. Сподіваюсь, що наша співпраця покращить життя громад навіть у найвіддаленіших куточках області.