У Кам’янці-Подільському відкрита меморіальна дошка на честь Героя України Ігоря Брановицького.

Ігор Брановицький — один із тих  мужніх і незламних хлопців-захисників, які стояли, в буквальному значенні цього слова, на смерть під час оборони Донецького аеропорту. На своїх плечах він виніс кількох важко поранених побратимів. За іншими повернутися не встиг. Після підриву бойовиками терміналу  залишився з ними  відбиватися від сепаратистів. І  навіть  потрапивши   до рук  бойовиків, аби врятувати своїх  товаришів,  дивлячись сміливо у вічі смерті, заявив, що  він — кулеметник  підрозділу, який косив ворога  безперервним вогнем. За це Ігор був по-звірячому закатований  відомим своєю жорстокістю бандитом на прізвисько Моторола. Відтак у день  загибелі Ігоря Брановицького 21 січня 2015 року в Україні вшановують пам’ять загиблих  «кіборгів».
За мужність відважний  захисник  України удостоєний ордена «Народний герой України» посмертно.  На честь  Героя у лютому 2016 року в Києві на будівлі технікуму, де навчався Ігор, відкрита меморіальна дошка.  Пізніше 5 вересня 2016 року Президент України Петро Порошенко у Маріїнському палаці вручив нагородні атрибути звання Герой України — орден «Золота зірка» матері хлопця Ніні Костянтинівні. Сьогодні його ім’я носить одна із вулиць столиці.
А нещодавно за ініціативою  віце-президента  громадської спілки «Міждержавна гільдія інженерів-консультантів»  Юрія Права  та члена правління громадської організації «Фортеця» Вік-
тора Пакулька на  фасаді колишнього Будинку офіцерів у Кам’янці-Подільському  відкрита меморіальна дошка Герою. Адже у цьому місті він розпочав свою строкову службу, тут складав  присягу  на вірність українському народові і тут проходив військову підготовку перед службою у складі українського миротворчого контингенту ООН в Анголі.
Відкриття меморіальної дошки відбулося в урочистій обстановці. У ньому взяли участь  представники влади та громадськості, зокрема, заступник голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Микола Чумак, заступник голови районної ради Віктор Єрменчук, секретар міської ради Дмитро Васильянов, а також військовослужбовці місцевого гарнізону на чолі з полковником Володимиром Родіковим, воїни війни на сході України, військові ліцеїсти.
Особливо зворушили присутніх слова матері «кіборга»  Ніни Костянтинівни, яка зі сльозами на очах розповідала про сина і щиро дякувала всім, хто шанує його пам’ять.
 Виступаючі згадували Ігоря добрими словами — його сміливість, порядність, відданість, притаманне йому загострене почуття патріотизму і справжньої дружби та заодно дякували всім захисникам, які боронять нерідко ціною життя і здоров’я незалежність України і відстоюють її становлення як європейської держави. А віце-президент громадської спілки «Міждержавна гільдія інженерів-консультантів» Юрій Прав вручив кращим  воякам інженерних військ — воїнам АТО —  нагороди народної шани.