У Хмельницькому поліцейські розшукали зловмисника, який на майдані Незалежності розтрощив меморіальну дошку з фотографіями героїв Небесної сотні та загиблих воїнів АТО.

Працівники кримінальної поліції спільно з слідчими опрацювали десятки годин відео з камер спостереження практично з усієї центральної частини міста та відтворили маршрут та зовнішній вигляд зловмисника. Згодом оперативники встановили його особисті дані, а 13 грудня його затримали і доставили у відділ поліції. Нагадаємо, подія мала місце в ніч з 7 на 8 грудня. Близько 6-ї ранку на лінію «102» зателефонував місцевий житель, який повідомив про те, що на майдані Незалежності невідомий пошкодив меморіал на честь Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. Впродовж кількох днів поліцейські збирали і ретельно опрацьовували відео з камер спостереження із державних та приватних установ практично усієї центральної частини міста. Підозрілого молодика, який трощить сміттєві баки спочатку побачили на камерах в районі 6-ї школи. Потім він займався тим самим поблизу будівлі місцевого відділення Нацбанку, звідки рушив на майдан, де камери зафіксували, як він ногами бив ліхтарі, що підсвічують пам’ятник «Віра. Надія. Любов». А звідти зловмисник рушив в напрямку пошкодженого меморіалу. Останній раз його зафіксували камери поблизу обласної прокуратури.

Поліцейські склали детальний опис хулігана і вже сьогодні оперативники встановили його особу та затримали. Зловмисником виявився 20-річний місцевий житель. Того вечора він посварився з матір’ю і пішов з дому до друзів, де спожив надміру алкоголю. Хуліганські дії вчиняв у стані сильного сп’яніння. Мотивів пояснити не може.

Наразі молодик перебуває у відділку поліції. З ним працюють слідчі.