Президент України Петро Порошенко заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України про припинення воєнного стану з 14.00 години 26 грудня.

Глава держави зауважив, що рішення про припинення дії воєнного стану ухвалюється незважаючи на те, що ситуація довкола України не дуже змінилась. «Ви бачите, що ОБСЄ підтвердила данні нашої розвідки і в районі Луганська знайдено підтягнуті засоби і реактивні системи «Град»; збільшено кількість артилерії; не відведені танки, які були зафіксовані супутниковими знімками наших союзників по НАТО; не зменшено кількість військової присутності Російської Федерації в Азовському морі. На жаль, і кількість особового складу не відведена», - перерахував Президент.
Водночас Глава держави наголосив, що «в абсолютно іншому вимірі перебувають зараз оборонні можливості українських Збройних Сил і інших підрозділів сектору оборони і безпеки».
За його словами, проведена величезна робота із передислокації, із скорочення термінів бойового злагодження, із доукомплектації за рахунок резервів першої черги, із поставок у війська нового озброєння і модернізованого озброєння і воєнної техніки.
Президент доручив проінформувати про відповідні оновлення українське суспільство: «Люди повинні знати, що зроблено за цей місяць. Яким чином посилено оборонні спроможності держави».