Сумна звістка про смерть Віктора Блиставця, уродженця села Березна Шепетівського району, сколихнула краян. У неділю, 10 лютого, громада села провела молодого бійця в останній путь. З власних джерел нам стало відомо, що призивався він у 2017 році.

— Хоча Віктор до служби працював на Шепетівському ремонтному заводі й мав можливість уникнути призову, але він цього не зробив, натомість, підписав контракт. Планував створити сім’ю, мав кохану дівчину, дуже хотів дітей, але життя обірвалося раптово та несправедливо. Несправедливо, бо де таке бачено, що в сучасному світі лікарі не здатні вилікувати у молодого чоловіка пневмонію? — написала в приватному листуванні його двоюрідна сестра Валентина Блиставець.
Дівчина також розповіла, що цьогоріч у січні Віктор востаннє приїздив у відпустку додому. Ще 27 січня заступив на чергування, а 31-го його госпіталізували у Сєвєродонецький шпиталь. У телефонній розмові рідним він казав, що йому щодень гіршає, а лікарі нічого не роблять. 8 лютого о 7 год. 10 хв. його життя обірвалося.
— Він поступив з діагнозом «правобiчна нескладна пневмонiя», а в свідоцтві про смерть вказали «двобiчна не госпiтальна багатовогнищева пневмонiя, набряк легень», — зазначила Валентина. — Тіло Віктора додому привіз його командир разом із побратимами 9 лютого. Наступного дня Віктора поховали… Це дуже важка та непоправна втрата для нашої родини. Для його батьків — це велике горе, бо він був єдиною та вельми бажаною дитиною у сім’ї. Якщо говорити про людські якості, то для всієї нашої родини Віктор був найкращим сином, братом, племінником…