Протягом останніх кількох днів на ділянці фронту поблизу Мар'їнки панує неспокійна ситуація. Окупаційні збройні формування ведуть вогонь по позиціях українських військових. За даними розвідки, активізація ворожих снайперів тут не випадкова. Нещодавно на Донеччину з Росії заїхали випускники снайперської школі. І зараз поблизу Мар’їнкі вони складають свої іспити та відточують стрілецькі навички.

"У ворога лише одна мета – завдати якомога більше втрат Україні. І для них не має значення, яка перед ними ціль, чи то військовий, чи то цивільний. Цю ділянку фронту ворожі снайпери використовують лише як полігон", - наголосив військовослужбовець на псевдо "Койот".

18 грудня на одній з крайніх вулиць Мар'їнки, де більшість будинків зруйновані ущент, під час ворожого обстрілу зазнав поранень мирний житель. Військовослужбовцями бригади було оперативно організовано евакуацію потерпілого з сектору обстрілу. Військові медики марно намагалися повернути чоловіка до життя. За кілька хвилин він помер на місці біля власного подвір’я. За словами сусідки загиблого пані Віри, чоловіка звали Михайло, йому було 57 років. Він як і завжди сидів на лавці біля свого подвір’я, коли в спину влучив ворожий снайпер. Куля застрягла у животі. "Я побачила тіло Михайла на дорозі, коли просто вийшла надвір", - розповідає пані Віра.  "Думаю, що Михайло у пошуках допомоги пройшов десь метрів з десять після поранення, бо там залишилася одна його капця. Пострілів не чула, але відразу покликала на допомогу сусіда діда Миколу. Викликали карету швидкої допомоги, але військові медики прибули на місце раніше".

Як повідомив представник командування військової частини військовослужбовець Аліна, напередодні близько сьомої вечора ворожий снайпер обірвав життя їхнього побратима Василя Лісіцина. "Спочатку ворог почав гатити із ручного протитанкового гранатомета. Таким чином, окупанти виманювали армійців на вогонь снайперів. На жаль одна з ворожих куль калібром 7,62 мм влучила Василю у голову. Він загинув відразу, на бойовому посту", - розповідає офіцер. За твердженням Аліни, це не єдині факти безпринципних і аморальних дій російських снайперів. 25 листопада, опівдні у Мар’їнці, внаслідок обстрілу було поранено місцеву жінку. "Жіночка пересувалася містом зі своєю півторарічною дитиною. Ворог здійснив кілька пострілів. Куля влучила постраждалій в грудну клітину і пройшла наскрізь, спричинивши перелом плечової кістки руки. На місце події відразу прибули військові медики, що надали постраждалій первинну допомогу та доставили її до Курахівської міської лікарні", - зазначила Аліна.