Папа Римський Франциск у неділю, 25 жовтня, назвав імена тринадцяти нових кардиналів, зокрема і архієпископа Вашингтона Вілтона Грегорі. Він став першим в історії кардиналом-афроамериканцем.

Про це  повідомляє  hromadske. з посиланням на Washington Post. Грегорі був призначений архієпископом Римо-католицької церкви Вашингтону, в окрузі Колумбія, у травні 2019 року. Тоді він також став першим афроамериканським лідером католицької громади у цьому окрузі, а до того Вілтон Грегорі служив архієпископом в Атланті. Тепер він змінить на посаді кардинала Дональда Вюрла, який очолював архиєпархію протягом 12 років, у 2018-му Вюрл подав у відставку після скандалу з покриванням священників-педофілів.

Також Вілтон Грегорі тричі був головою Конференції Єпископів США, як зазначається, рішення про обрання його кардиналом Папа Франциск ухвалив ще минулого року. Наразі архієпископу Грегорі сімдесят три роки, він та інші нові кардинали приєднаються до колег-кардиналів, які мають право обрати наступного понтифіка в таємному конклаві.