Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2930

 

На базі Хмельницької міської лікарні з’явилася можливість отримати ще один вид діагностики сучасним методом

Раніше, щоб отримати обстеження ЕРХПГ (ендоскопічна ретроградна холангіопанкреатографія), хмельничани їхали до Львова. Тепер отримати сучасну діагностику можна в Хмельницькій міській лікарні.

Це діагностичний метод обстеження жовчних проток і протоки підшлункової залози. Процедура включає в собі дві методики: ендоскопічну та рентгенологічну. Для доступу до жовчних шляхів та протоків підшлункової залози використовують ендоскоп. Ендоскоп вводиться в стравохід, шлунок та дванадцятипалу кишку. При цьому жодного дискомфорту та болю пацієнт не відчуває.

На сьогодні в міській лікарні є можливості та обладнання для виконання цієї сучасної методики. Висококваліфікований лікар та персонал швидко та професійно допоможуть в цьому кожному, хто потребує. Діагностика проводиться на базі ендоскопічного відділення міської лікарні.

ЕРХПГ - процедура, що дозволяє уникнути відкритого оперативного втручання та видалити камінці жовчних протоків без жодного розрізу, тож кожен пацієнт у день маніпуляції, чи через добу, може бути виписаним зі стаціонару.