Розповідаючи про свого батька – Григорія Онуфрійовича Ільченка, завжди пригадую прислів'я народної мудрості: “Життя прожити – не поле перейти”

І це не випадково, адже життя людини вимірюється не лише прожитими роками, а насамперед тим, наскільки воно духовно наповнене. Звичайно ж, прожиті роки найкраще характеризують і вчинки людини, її стосунки з іншими, власне сприйняття навколишнього світу...

Непростий шлях довелося пройти ювілярові, чимало випробувань зустрічалося на шляху, проте він ніколи не опускав рук, а гідно йшов своєю життєвою стежиною. Народився Григорій Онуфрійович у звичайній сім'ї сільських трударів у селі Глибівка Новоушицького району. Дитинство затьмарила війна 1941-го. Після закінчення навчання у школі, 18-річного юнака забрали працювати в шахту аж у Луганськ.

Потім він чотири роки відслужив в армії на півночі Росії, а далі вирішив піти в геологорозвідувальну експедицію, в тій же Мурманській області. Там молодий Григорій і зустрів свою Тетяну, яка відповіла закоханому хлопцеві взаємністю. І вони одружилися.

Через деякий період батьки повернулися до України, в рідні місця. Розпочали будівництво хати – було нелегко, та односельці не залишилися байдужими й допомогли.

Тридцять років батьки відпрацювали пліч-о-пліч у місцевому колгоспі, виховали трьох дітей.

Я вдячний батькам за їхню любов, добре, мудре ставлення до нас. Своєю нелегкою, але почесною працею і в колгоспі, і вдома вони давали нам гарний приклад. Відрадно, що й односельці завжди ставилися до них із повагою.

На превеликий жаль, батькові довелося пережити втрату сина, доньки, а потім і дружини. Але він зумів знайти в собі сили жити, хоч це було дуже важко. Нині тата по-справжньому надихають і додають сил та наснаги онуки та правнуки, які дуже його люблять та поважають. У всьому беруть з нього приклад.

Я вдячний Богу за все: за батьків, за сім'ю, за те, що народився тут, у нашому мальовничому краї. І що я теж передав ту батьківську любов і турботу своїм дітям і внукам. Хай Бог благословляє ще довго батька на здоров'я та спокійне життя.