Тарифи на перевезення пасажирів у громадському транспорті загального користування і автоматизовану систему контролю оплати парковок в обласному центрі

Хмельницька міська рада запрошує до обговорення проєктів регуляторних актів.

Посилаючись на Закон України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», міськрада оприлюднила проєкт рішення «Про впровадження на території міста Хмельницького автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг з паркування, затвердження технічних вимог, завдання, Положення до цієї системи та проведення конкурсу».

Даним проєктом пропонується запровадити у місті сучасні способи оплати вартості послуг з паркування транспортних засобів на спеціально відведених майданчиках (далі - АСКОП) та визначити технічні вимоги, завдання та Положення про АСКОП.

Крім цього, проєктом планується провести відповідний конкурс для проведення робіт по поетапному впровадженню АСКОП.

Також пропонується до обговорення проєкт рішення «Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів у громадському транспорті загального користування», сформований на основі поданих перевізниками розрахунків собівартості транспортних послуг, та запропонований як рішення виконавчого комітету.

У проєкті пропонується встановити нові тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування:

  1. На маршрутах електричного транспорту:

- при готівковому розрахунку - 5 грн 50 коп. за одну поїздку;

- для власників електронного квитка - 5 грн за одну поїздку.

  1. На автобусних маршрутах загального користування:

- при готівковому розрахунку - 8 грн за одну поїздку;

- для власників електронного квитка - 7 грн за одну поїздку.

Даним проєктом має бути визначений рівень безпеки та якості транспортного обслуговування населення на автобусних маршрутах загального користування та електричному транспорті у місті. Має бути забезпечено прозоре конкурентне середовище заради збільшення ефективності використання рухомого складу.

Проєктом мають привести у відповідність тарифи на послуги з перевезення пасажирів до економічно обґрунтованого рівня і розрахункових витрат суб’єктів господарювання, які надають відповідні послуги.

З повним текстом проєктів та аналізу регуляторного впливу можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Хмельницької міської ради - https://khm.gov.ua (розділ «Документи - Регуляторні акти»).

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються в письмовому вигляді протягом одного місяця (30 календарних днів) з дня оприлюднення проєкту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу за адресою: м. Хмельницький, вул. Сковороди, 12, тел. 79-55-25, 79-55-77.

Електронна адреса - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..