На території Хмельницької громади продовжують оглядати агропідприємства для розгляду поточного стану та прогнозів на майбутню роботу, повідомляє пресслужба Хмельницької міської ради.

Роман Примуш, заступник міського голови, разом з працівниками управління економіки міської ради відвідали ФГ «Маїсс» у селі Копистин.

На ФГ «Маїсс» в основному вирощують зернові та технічні культури, а також на агропідприємстві функціонує високотехнологічна молочнотоварна ферма. Олег Федорук, голова фермерського господарства, продемонстрував гостям ферми перспективи розвитку галузі у 2021 році.

Наразі на агропідприємстві утримують 2875 голів великої рогатої худоби, у тому ж числі 850 корів. Від початку 2021 року на фермі було вироблено 5648 тонн молока. Зважаючи на це, в господарстві проводиться оновлення матеріально-технічних ресурсів та покращуються умови утримання великої рогатої худоби, нарощується виробництво.

На території Хмельницької громади налічується 3,3 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, де станом на сьогодні посіяно:

- 900 гектарів озимої пшениці;

- 1000 гектарів кукурудзи на зерно;

- 857 гектарів соняшнику;

- 150 гектарів кукурудзи на силос.

Взагалі територія відведена для вирощування культур, на годівлю скоту складає 421 гектар.

Підприємство активно долучається до розвитку соціальної інфраструктури населених пунктів Копистинського та Богданівецького старостинських округів.