Сьогодні під час семінару міжміської робочої групи Індексу конкурентоспроможності міст (ІКМ), який проводиться у рамках «Програми покращення Індексу конкурентоспроможності міст», директор КП «Хмельницькінфоцентр» Сергій Матвійчук поділився успішним досвідом міста Хмельницького. Захід відбувся за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Міжміська робоча група ІКМ створена як постійний дорадчий орган для залучення представників міських рад та бізнес-спільнот. Завдання – допомогти містам, які брали участь у дослідженні Індексу конкурентоспроможності міст 2019/2020 та 2021, поліпшити їх показники ІКМ, іншим українським містам долучитись до спільної роботи та обміну найкращими практиками й досвідом.
Портал MyCity став прикладом успішної практики міста Хмельницького, адже об’єднав інформаційні ресурси міської ради: геоінформаційну систему, реєстр територіальної громади, систему електронного документообігу виконавчих органів та інші. Також портал взаємодіє з державними інформаційними системами через інформаційні ресурси ДІЯ, системою «Е- квиток».
Місто Хмельницький є членом спільноти Міжнародної Хартії відкритих даних, одним із міст-лідерів з високим рівнем відкритості та прозорості діяльності міської влади, приєднався до спільноти Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» (OGP).
Хмельницький за показниками індексу посідає лідерські позиції у різних компонентах, що в результаті дало перше місце в рейтингах за дослідженнями 2019/2020 та 2021 років.