З 1 квітня по 15 червня  у лісах та на об’єктах лісових угідь запроваджується СЕЗОН ТИШІ, бо саме в цей час лісові мешканці потребують особливої уваги, піклування і охорони збоку людини.

Як повідомляють у пресслужбі Національного природного парку «Мале Полісся», мета заходу – охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на період їх розмноження. Це сприяє відтворенню популяції лісових звірів і птахів,  спокійному розвитку фауни.

Протягом цього періоду забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, зокрема стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, ралі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден тощо.

У НПП «Мале Полісся» наголошують, що за невиконання вимог Закону «Про тваринний світ» порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 87 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50, а на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Не турбуймо диких тварин у період їхнього розмноження, адже бережливе ставлення до природи є нашою спільною справою!