«Дерев’яні автомати та алюмінієві муляжі гранат мають назавжди зникнути із наших шкіл.
    Урок «Захисту України» є для нас одним з ключових на багато і багато років.

    Кожен український старшокласник має знати ази військової, інженерної, мінно-вибухової і медичної справи. Тільки так ми станемо нацією, яку не здолати ніколи. На країну, де кожен вміє стріляти чи запускати дрон не нападатимуть.
    Закупили нове сучасне навчальне, тренувальне, обладнання, муляжі, манекени, навчальну зброю на суму понад 3 млн грн. Обладнання придбане для кожної школи громади. Це муляжі, максимально наближені до справжніх, що допоможуть у вивчені військової, інженерної, мінно-вибухової справи, тактичної медицини.
    Придбали також мультимедійний тир, на якому старшокласники відпрацьовуватимуть різні вправи зі стрільби з пістолета та автомата перед польовими виходами, де вони вже тренуються зі справжньою зброєю. Тир розташований у Палаці творчості, школи працюватимуть з ним за графіком. В Палаці творчості на базі тиру також діятиме окремий учнівський гурток (розпочне роботу вже наступного тижня). Плануємо придбати також мультимедійний комплекс, який навчатиме стрільби з важкої зброї.
    До слова, навчально-польові збори в нас тривають і зараз. Попри погоду, старшокласники вчаться стріляти з основних видів зброї в умовах полігону. Вже понад 1150 учнів пройшли такі збори. На черзі ще 400.
    Працюємо далі…
    Тримаймо стрій!», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.