Про це свідчить розпорядження Прем’єр-міністр України Денис Шмигаля від сьогодні, 17 лютого: «Звільнити Дмитра Володимировича Бондаря з посади заступника Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій за власним бажанням».

Що саме стало підставою, окрім “власного бажання”, для такого кадрового рішення, наразі не повідомляється. Втім, як відомо, ім’я Дмитра Бондара пов’язують із інцидентом, який стався торік 14 грудня в кабінеті шефа польської поліції Ярослава Шимчика. Тоді посадовець ДСНС України передав коменданту поліції Польщі подарунок — гранатомет, який згодом вибухнув, поранивши Ярослава Шимчика та ще одного цивільного працівника, а також пробив кімнати на трьох поверхах. На період розслідування за цим фактом Дмитра Бондара було відсторонено від посади.
Нагадаємо, Дмитро Бондар перейшов працювати до столиці у ДСНС наприкінці грудня 2021 року. До того він сім років обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.
За даними сайту відомства, 43-річний Дмитро Бондар народився у Старокостянтинові та пропрацював у сфері пожежної охорони понад 20 років. Є кандидатом наук з державного управління, у квітні 2022-го указом Президента України йому присвоєно звання генерал-майора служби цивільного захисту.