Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1771

Цей перефразований вислів Цицерона згадав виконувач обов’язків ректора Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту професор Юрій Телячий, презентуючи благодійний аукціон «Мистецтво прискорить перемогу», на підтримку Збройних сил України в стінах цього навчального закладу.

«Ми намагаємося реагувати на запити наших воїнів, наших громадян, котрі опинилися в скрутному становищі через війну, — наголосив Юрій Васильович, звертаючись до присутніх. — Коли наш батальйон Хмельницької територіальної оборони потребував допомоги, ми перерахували одноденний заробіток, надали потрібну допомогу братній Херсонщині, а для одного з колишніх наших студентів зібрали кошти на тактичний кулеметний комплекс «Хижак», допомогли придбати інше дороговартісне військове спорядження. Варто зазначити, що у бойових діях беруть участь не тільки наші випускники і студенти, а й науково-педагогічні працівники, багатьох нагороджено високими державними нагородами. Є хлопці, які зараз перебувають у полоні і, на превеликий жаль, є вже й загиблі. Кожен на своєму місці наближає нашу перемогу у війні з російською федерацією».
Інститут виставив на аукціон картини добре відомого на заході України львівського художника Ігоря Куцого, який безкоштовно надав тринадцять чудових мистецьких полотен з мальовничими українськими краєвидами. Цей захід об’єднав митців, представників влади, політиків, освітян, науковців, бізнесменів-підприємців, студентів, військових. Першу роботу, що має назву «Пасіка», придбав проректор Хмельницького національного університету Микола Йохна. А найдорожче серед представлених робіт учасники аукціону оцінили лот «Зимова казка», цю картину продали за 15 тисяч гривень. Кожний учасник, який придбав полотно, отримав відповідний сертифікат на право власності. Всього вторгували 87 тисяч гривень. Зібрані кошти будуть передані в одну з військових частин ЗСУ.

Втім головна мета цього заходу навіть не гроші, хмельничани ще раз продемонстрували світові те, що як ніколи єдині Галичина і Поділля, і вся Україна, у протистоянні клятому ворогові.