Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1574

Дітей без супроводу дорослих на пероні залізничного вокзалу помітили співробітники поліцейської станції №3. 14-річна дівчинка, її 10-річний брат та їхня 10-річна подружка приїхали потягом з міста Ямпіль Хмельницької області. Вони розповіли, що вночі втекли від п’яних батьків.

Мандрівників правоохоронці пригостили чаєм з солодощами та викликали на станцію працівників ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції. Юних утікачів відвезли до центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Спілкуючись з ними, ювенальні працівники з’ясували, що їхні батьки разом вживають алкогольні напої, знущаються та б’ють своїх дітей.
Правоохоронці повідомили колегам з Хмельниччини усю необхідну інформацію про місцеперебування неповнолітніх. Батьки про зникнення дітей на лінію ”102” не повідомляли і зовсім не переймалися їхньою відсутністю. Їх притягнуть до відповідальності.
Питання безпеки та захисту дітей є одним із пріоритетних завдань працівників поліції. Правоохоронці оперативно реагують на кожне повідомлення про зникнення неповнолітніх адже, опинившись на вулиці, вони ризикують потрапити до рук зловмисників чи вчинити необдуманий та небезпечний вчинок.