Публічне акціонерне товариство «Подільський цемент» є одним із найпотужніших виробників цементу у Європі.  Це перше та єдине підприємство  цементної галузі  в Україні, яке приєдналося  до Кіотського протоколу в рамках Проекту Спільного впровадження ООН. А запуск нової сучасної лінії виробництва цементу енергоощадним та екологічно-безпечним сухим способом у 2011 році, став найвагомішою і значущою інвестицією CRH в Україні, яка становить  понад  300 мільйонів євро. Проектна потужність гіганта — 2,5 мільйона  тонн продукції на рік.  Нині подільські цементники виробляють   шість видів портландцементу, які сертифіковані у системі УкрСепро на відповідність національним та європейським стандартам.

    Але не лише виробничими здобутками славиться ПАТ «Подільський цемент» – у регіоні його знають як щедрого спонсора багатьох суспільних  програм, зокрема, як соціально відповідальне підприємство, котре в партнерстві з місцевою владою дбає про створення умов для отримання найкращих і якісних навичок і знань молоддю Поділля. Підтвердження тому — щедрий подарунок   цементників  освітнім закладам Кам’янець-Подільського району і міста над Смотричем: вони передали їм понад 50 сучасних комп’ютерів.
Як поінформувала керівник прес-служби ПАТ «Подільський цемент» Надія Піскоровська,  ініціатива правління підприємства щодо допомоги  навчальним закладам  була схвально і з вдячністю сприйнята районним і міським управліннями освіти і науки. Адже сучасна техніка замінить старі, морально застарілі комп’ютери, які вже  не придатні для використання в навчальному процесі, покращить умови проведення занять. Оптимізація технічної бази, яка проводиться на ПАТ «Подільський цемент», дозволила вивільнити технічне обладнання, яке раніше використовувалося у  виробничих процесах.
— Інформаційна грамотність —   обов’язкова складова сучасного процесу навчання, яка відкриває перед молоддю перспективу оволодіння сучасними професіями і дає можливість знайти себе у високотехнологічному світі, — наголошує голова правління підприємства Святослав Козленко. — І є сподівання, що багато хто з  представників нинішньої молоді у майбутньому працюватиме саме на нашому надсучасному виробництві.