Велелюддям, з жовто-блакитними кульками, транспарантами-гаслами про сім’ю і її незмінно величну цінність у суспільстві, щирою молитвою до Всевишнього з проханням берегти вкраїнські родини християни різних конфесій пройшли від костелу, що на проспекті Миру в обласному центрі, до майданчика біля кінотеатру Шевченка. Не завадив хмельницьким сім’ям й дощ: відкривши парасольки, бабусі, дідусі, мами, тата, старші й зовсім малесенькі дітки радісно крокували вулицями міста. Марш за сімейні цінності, зініційований Духовною радою міста, проходить у Хмельницькому уже вдруге. Цьогоріч він мав назву «Чоловіком та Жінкою створив їх».

Організатори кажуть, таким чином намагаються донести людям, що сім’я — це Богом створений союз чоловіка та жінки, який є найважливішою інституцією суспільства і церкви. «Ідея маршу — об’єднати всіх, кому не байдужа сім’я, її цінності. Сім’я — як створена Богом спільнота, як джерело суспільної сили. Саме така сім’я, якою її задумав Бог, де є і батько, і мама, і діти. Усі християнські конфесії об’єдналися у цьому бажанні, щоб і надалі у нас, в Україні, такі сім’ї зміцнювалися, а їхня кількість зростала», — зауважив представник оргкомітету, пастор Валерій Хома.
…Красивою колоною учасники маршу пройшлися вулицею Бандери, через центр до кінотеатру Шевченка, де на них чекали святкові заходи й розваги. Діти малювали сім’ю.
Цінуймо найвище із благ людського життя — сім’ю, бережімо Україну.