Велелюддям, масою різноманітних заходів, що відбувалися одночасно в кількох локаціях, неймовірним позитивом зустріли минулих вихідних хмельничани й гості міста 578-ий день народження обласного центру, що проходив під гаслом «Майбутнє прекрасне». Свято не було схоже на попереднє, бо Хмельницький — щодня новий, запевнив і постійно доводить на ділі Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

З 7.00 працював сільськогосподарський ярмарок. Попри дощ, і покупців, і продавців було вдосталь!
Поклали квіти до стел і пам’ятників міста. Відбулася спільна молитва за майбутнє країни і душі всіх її загиблих у різні часи воїнів. Вітали іменинників побратими з інших країн та різних куточків України. Погасили поштову марку, випущену до річниці з дня найдавнішої письмової згадки про Хмельницький.
На головній сцені міста нагородили людей, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста». Чотирьох, на жаль, — посмертно. Воїни-добровольці отримали посвідчення учасника бойових дій, що дають право на пільги в Хмельницькому. П’ятьом учасникам АТО та трьом родинам комунальників Олександр Симчишин вручив сертифікати на придбання житла. Відзначили кращих представників професій, вручили нагороди за благоустрій будинків та садиб, привітали лауреатів премій у галузі журналістики та премії ім. Богдана Хмельницького.
Львівський балет «Життя» показав фантастичне шоу — історію етноеволюції в танці. Біля кінотеатру Шевченка розгорнули ярмарок товарів майстрів декоративно-прикладного мистецтва, фудкорт. У кількох наметах волонтерські організації збирали кошти на потреби бійців на війні. Дивували й збирали чимало глядачів виставка робототехніки, презентація проектів майбутнього, виставки творчих колективів міста, шкіл, військових частин, арт-шоу тощо. Локації та дійства не перерахувати! Полонило шоу роботів-трансфермерів, що розгулювали містом і охоче фотографувалися з усіма бажаючими.
Їздив традиційний музичний тролейбус із «Деспасіто» у виконанні духового оркестру музучилища. Зустрічав гостей оркестр на привокзальній!
А ввечері не було де й голці впасти — силу-силенну людей зібрав фантастичний концерт «5 Vymir», «Patsyki z Franeka», «The Hardkiss».
Другий день теж був доволі змістовним. Багато уваги приділили спорту. Відбувся футбольний турнір, а на богатирські ігри – на аматорський кубок України зі стронгмену – завітали вісім атлетів із різних міст України. Судив змагання легендарний Василь Вірастюк. Для усіх бажаючих — спортивна риболовля з 6 ранку, велосотка, чемпіонат України з регбі серед юнаків. Проймала гордістю неперевершена концертна програма від місцевих колективів. Зібрала чимало охочих крута космічна дискотека з космічними роботами.
А ще працювали прекрасні фотозони, виставка майбутнього…
Особливим заходом став Вечір пам’яті Героя Дмитра Іваха.