Перший день Різдва Христового став знаковим для громади Бокиївки. Адже після непростих протиріч у її середовищі все ж відбулося об’єднання двох релігійних громад в одну, яка і влилася в єдину помісну церкву України. Ще ця знаковість і неординарність були в тому, що саме в Бокиївці народився меценат, заступник Генерального прокурора України, заслужений юрист України Іван Сибіга, завдяки велетенським зусиллям якого і відбулося урочисте дійство, бо за його сприяння і велося будівництво храму.

І не лише в цьому родзинка події. Син Івана Васильовича, Андрій Сибіга, є послом у Туреччині. Отож йому належала історична місія разом із Президентом України Петром Порошенком та митрополитом Київським і всієї України Єпіфанієм отримати томос. Безсумнівно, що без титанічної праці усієї громади, нагадаю, особистого відчутного внеску Івана Сибіги, голови Війтовецької ОТГ Ігоря Степанюка, директора ТДВ «Хмельницький завод будівельних матеріалів» Олексія Кривдика, народного депутата України Сергія Лабазюка, місцевого активіста Григорія Бенделя та інших меценатів і керівників, справа будівництва Божої обителі могла затягнутися на роки й роки. Хоча роботи до повного завершення тут ще ген-ген скільки, однак, як відомо, шлях долає лише той, хто йде ним.
У сільському клубі, де всі мешканці, віряни і гості зібралися перед першою молитвою, згадувалася до дрібниць епопея її зведення. Іван Сибіга передав символічного ключа голові Війтовецької ОТГ Ігорю Степанюку. Подякувавши славному земляку, а було за що, бо лише на будівництво пішло 200 тисяч цегли, 200 тонн цементу, 90 тонн металу та 100 кубічних метрів лісу, Ігор Григорович вручив символічного ключа священику Володимиру. Ще багато виступаючих, які до цього були зодчими, бажали Україні і нам усім миру, злагоди, а в храмі, щоб здебільшого освячували світлі події: хрещення немовлят, обряди вінчання, проводили всі релігійні свята. Не обійшлося й без подарунків від гостей. Так, родина Івана Сибіги передала на подальші будівельні роботи 50 тисяч гривень особистих збережень, народний депутат України Сергій Лабазюк — подарунковий сертифікат на суму 15 тисяч гривень тощо.
— Віднині Бокиївка отримала свою душу, — так образно висловився молодший син Івана Сибіги Ігор, теж відомий дипломат та політик, про відкриття церкви.
Урочиста подія збіглася ще з однією. Саме цього дня народився голова Війтовецької ОТГ Ігор Степанюк, давній і вірний друг «Подільських вістей». Весь колектив редакції зичить йому міцного здоров’я, щастя та радості від нових трудових перемог в ім’я громади, якій він служить вірою та правдою.