Минулої неділі вулиця Центральна в Правдівці, що на Ярмолинеччині, мала особливо ошатний вигляд, і це не дивно, бо тут відзначали свято вулиці.

Перша згадка про село належить до середини шістнадцятого століття, коли після чергової навали татар, що нищила селища на своєму шляху, на лівому березі безіменної річки поселився козак Саливон Татарин, так і назвали – Татаринці. Згодом вулиця довжиною понад три кілометри, яка нині носить назву Центральна, поєднала два села Татаринці і Вовча, з цих двох частин і складається сучасна Правдівка. Сьогодні у Правдівці дев’ять вулиць, на яких проживають п’ятсот п’ятдесят сім чоловік.
– Щоразу, коли складаємо річні плани, я звертаюся до всіх керівників сільських закладів культури з простим запитанням: які заходи планують, у чому їх родзинка? – коментує подію начальник відділу культури Ярмолинецької районної адміністрації Євген Гжегожевський. – От Михайло Хрущ, директор Будинку культури села Правдівка, і сказав, що цього разу проведуть свято на вулиці Центральній. Ідею підтримали депутати сільської ради, голова Віктор Базелюк. Оскільки свято має бути родинним, встановили дитяче ігрове містечко, відкрили ярмарок солодощів. А почалося все з мотовелопробігу, який на мотоциклі очолив Анатолій Гончарук. Він щоразу надає підтримку у проведенні святкових заходів. Не один рік переймається проблемами і турботами Правдівки директор ПОП «Колос» Олег Лохвицький. Та всіх, хто долучився до цього дійства не злічити. «Свято вулиці», сподіваємося, матиме продовження в наступні роки, до якого долучаться діти й онуки тих, хто проживає нині в місті, а коріння – звідси.
Гуляє Правдівка, гуляє вулиця Центральна, і не треба шукати свята в календарі, якщо воно – в душі.