У Національній академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького відбувся 27-й випуск офіцерів-прикордонників.

...Музика військового оркестру линула на плацу, захоплюючи в свої обійми молодих лейтенантів, які танцювали вальс. Музика торкалася сердець батьків випускників, і в них на очі набігали сльози, торкалася сердець викладачів та сивочолих генералів, і вони пишалися новим офіцерським поповненням, а в центрі дійства лейтенант Дмитро Рибак зробив пропозицію руки і серця Вікторії Пистишин, а вона перед усім особовим складом відповіла – “так”!

– Кожного року зростає кількість наших випускників, – розповідає ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук. – Але цього разу маємо принципово новий випуск захисників державного кордону. Це офіцери, які пройшли навчання впродовж чотирьох років за новими програмами і мають тюнінговану військову компоненту, в якій переважна більшість занять складаються з тактичної підготовки, різноманітних тренінгів, навчально-бойової стрільби, виїздів на кордон, де здійснювали самостійний контроль, словом, новий практичний вишкіл. Випускники опановували дванадцять додаткових професійних спрямувань і, таким чином, навчальний заклад задовольняє потреби Державної прикордонної служби в підготовці керівних офіцерських кадрів.
Цього дня в академії відбувся і перший випуск офіцерів-слухачів інституту підвищення кваліфікації. Це люди, які вже маючи вищу освіту, за своїми фізичними, морально-психологічними даними можуть нести службу на кордоні. Вони пройшли відповідну підготовку, мають високу мотивацію щодо охорони та захисту державного суверенітету і теж отримали військове звання лейтенант. Військові кадри України поповнили 320 офіцерів-прикордонників за різними спеціальностями, вони розподілені на всі ділянки державного кордону, окрім районів проведення антитерористичної операції.
А, за словами випускниці-лейтенанта Юлії Янкович, почесне звання «най-наймолодшого лейтенанта» отримав і Дмитрик Янкович, який ще до свого народження справно прослухав із мамою лекції четвертого курсу, і, можливо, за кільканадцять років на цьому плацу він вже самостійно пройде урочистим маршем і танцюватиме офіцерський вальс...