Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 6625

На Хмельниччині поховали 26-річного героя-спецпризначенця.
17 вересня, бойові побратими 8 Окремого полку спецпризначення Сил спецоперацій попрощалися і провели в останню дорогу 26-річного старшого сержанта Максима Кондратюка. Жителі Красилова зустріли свого земляка кілька кілометровим живим коридором через усе місто до храму та центральної площі райцентру.

Старший сержант Максим Кондратюк отримав дуже важкі, не сумісні з життям численні осколкові вогнепальні поранення 10 вересня, внаслідок підриву на ворожій протипіхотній міні. Його група поверталася з бойового завдання на Луганщині.
–  Максим – мій друг! Він справжній, чесний, відвертий, вірний у всьому, і щирий патріот своєї Батьківщини, –  каже про бойового товариша сержант Олександр. – Ми з ним призвалися на контракт і прийшли в полк майже одночасно. Певний період служили в одному підрозділі. Він отримав дуже важкі поранення. Інший на його місці, певно, одразу би загинув. Макс боровся за життя ще чотири дні і помер у Харківському шпиталі 14 вересня. Від імені своїх бойових побратимів висловлюю щирі та глибокі співчуття його рідним та близьким. Ми своїх, а тим більше тих, хто полетів на небо, не кидаємо! Ми обов’язково помстимося ворогу за брата і завжди підтримуватимемо його доньку і вагітну дружину, яка скоро має народити, –  ледь стримуючи  емоції каже Олександр.
Старшого сержанта Максима Кондратюка поховали на центральному міському кладовищі міста. Він став десятим героєм – захисником України з Красилівщини, які загинули в російсько-українській війні!