Перші блокпости запрацюють у Нетішині. За розпорядженням Кабміну у містах-супутниках АЕС запроваджуються посилені карантинні заходи. Зокрема, від завтра, 18 березня, в Нетішин можна буде в’їхати або виїхати з нього лише за  перепустками.

“Перепустки надаються лише людям, які мають транспортні засоби (люди, що зареєстровані, проживають, працюють у Нетішині), для того, аби вони безперешкодно в’їжджали та виїжджали з міста.
У зв’язку з ажіотажем, в оперативно-черговій службі, яка розташована на 1 поверсі міської ради (вул. Шевченка, 1), перепустки отримуватимуть лише керівники місцевих підприємств та установ для своїх працівників, всі інші мешканці від завтра, 18 березня, зможуть отримати перепустки в уповноважених осіб на блокпостах”, – зазначають у прес-службі міськвиконкому.
Міський голова Нетішина повідомив, що працюватимуть два блокпости: зі сторони Славути та зі сторони Острога. Буде проводитись вибіркова перевірка водіїв та пасажирів на предмет ураження вірусом (вимірювання температури та загальне опитування).
Хоча влада Нетішина рекомендує водіям не заїжджати транзитом в місто, але все ж автівки пускатимуть після ретельної перевірки.
Загалом у області на сьогодні прийнято рішення про створення спеціальних груп з числа працівників правоохоронних органів та бійців Національної гвардії, які зможуть блокувати пересування дорогами Хмельниччини.
Ці спецгрупи готові до здійснення карантинних блокадних заходів на всіх кордонах області, пов’язаних із обмеженням в’їзду та виїзду на територію Хмельниччини. “Звичайно, це відбуватиметься лише у тому разі, якщо РНБО прийме відповідне рішення”, – зауважив Дмитро Габінет. Він також додав, що силовики наразі забезпечені усіма засобами індивідуального захисту.