З огляду на надзвичайні обставини, які виникли через епідемію коронавірусу та запроваджений карантин, Секретаріат Національної спілки журналістів України оголошує про зміну формату щорічного творчого конкурсу НСЖУ. Упродовж кінця квітня – травня творчий конкурс НСЖУ до Дня журналіста оголошується за однією номінацією – «Журналісти проти епідемії».

Особливість цьогорічної номінації в тому, що в ній можуть бути подані на розгляд журі як власне творчі проекти (матеріали або цикли матеріалів), так і журналістські акції та маркетингові рішення редакцій.
Умови конкурсу
На конкурс подаються матеріали в різних жанрах журналістики, які вийшли в друкованих, інтернет-виданнях або аудіовізуальних медіа з початку 2020 року та висвітлюють тему протидії в Україні пандемії коронавірусу. Також конкурс спрямований на відзначення журналістських акцій (організація окремими журналістами чи ЗМІ соціальних проектів, спрямованих на подолання епідемії коронавірусу в Україні).
Роботи на конкурс можуть подавати:
• журналісти;
• редакції ЗМІ;
• первинні та обласні організації НСЖУ.
Для участі заявки подаються або через спеціальну форму за посиланням (на сайті НСЖУ), або листом на електронну пошту НСЖУ.
Якщо документи надсилаються листом, то необхідні подати:
1. Заповнену заявку учасника (файл заявки – за посиланням на сайті НСЖУ).
2. Конкурсні матеріали:
• друковані матеріали – скан-копія чи PDF-версія;
• матеріали в інтернет-виданнях – посилання на публікації;
• теле- і радіоматеріали – посилання на офіційний веб-сайт/YouTube-канал чи інший онлайн-ресурс мовника.
3. Лист-подання від редакцій ЗМІ чи від обласних організацій НСЖУ (за наявності) – у форматі PDF.
Матеріали та супровідний пакет документів просимо надсилати:
• електронною поштою на e–mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. У темі листа обов’язково зазначити: На конкурс НСЖУ.
МАТЕРІАЛИ НА КОНКУРС ПОДАЮТЬСЯ ПО 26 ТРАВНЯ 2020 РОКУ.
Переможців визначатиме кваліфіковане журі, склад якого затвердив Секретаріат НСЖУ. Підсумки будуть оголошені до 6 червня 2020 року.
Переможці отримають дипломи та пам’ятні подарунки.
Кращі роботи будуть опубліковані на сайті НСЖУ.