Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4445

Понад 40 поїздів далекого сполучення відновлюють свою роботу та вирушають відсьогодні по Україні. Вони охоплюють Київську, Вінницьку, Черкаську, Полтавську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Одеську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Харківську, Сумську, а також неокуповані території Донецької та Луганської областей. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій. 

Також з 1 червня відновили свою роботу 439 приміських електричок у Харківській, Полтавській, Черкаській, Одеській, Донецькій, Луганській, Івано-Франківській, Тернопільській, Житомирській, а також частково у Хмельницькій областях. У цих же регіонах за рішеннями їх обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розпочаті перші автобусні міжобласні перевезення. “Щодо інших регіонів – чекаємо на рішення від їх обласних комісій щодо можливості послаблення карантину та відновлення рейсів”, - пояснив очільник Міністерства.

Крім цього, з 4 червня відкривається залізничне сполучення із Західною Україною. Шість поїздів далекого сполучення розпочнуть свою роботу. Це потяги №1/2 Івано-Франківськ-Костянтинівка, №7/8 та №749-750 Київ-Івано-Франківськ, №29/30 Київ-Ужгород, №98/97 Ковель-Київ та №772/771 Хмельницький-Київ.

“Також активно працюємо над запуском авіаперевезень, як внутрішніх, так і міжнародних. Найбільш популярними закордонними напрямками залишаються Туреччина, Греція, Кіпр, Хорватія, Чорногорія та Грузія. Більш точні дані озвучу вже скоро”, - підсумував Владислав Криклій.

Для зручності пасажирів з 1 червня квитки на низку поїздів можна придбати за 90 діб до дати відправлення.   Зокрема, за 90 діб до дати відправлення вже можна купити квитки на перші 7 поїздів: №1/2 Івано-Франківськ — Костянтинівка, №7/8 Київ — Івано-Франківськ, №9/10 Київ — Маріуполь, №11/12 Київ — Новоолексіївка, №29/30 Київ — Ужгород, №711/712 Київ — Костянтинівка, №765/766 Київ — Херсон.