Якщо Ви висвітлюєте результати реформи децентралізації – беріть участь у щорічному Всеукраїнському конкурсі журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Переможці отримають: грошові премії, відзнаки від перших осіб Міністерства та можливість взяти участь у міжнародному заході.
В наймасштабнішому конкурсі для журналістів від Міністерства розвитку громад та територій України з 2016 року вже взяло участь понад 1000 представників медіа, з них – більше 70 стали лауреатами. З огляду на його успішність, керівництво Міністерства ухвалило рішення про його продовження на 2020 рік.
Участь можуть взяти матеріали у номінаціях:
    — онлайн-публікація,
    — стаття в друкованому ЗМІ,
    — радіоматеріал,
    — відеоматеріал.
Матеріали мають бути опублікованими вперше у період із 1 січня 2020 року до 30 вересня 2020 року в регіональних медіа (обласні, районні та місцеві). Для участі у Конкурсі до 30 вересня 2020 року (включно) заповніть онлайн заявку http://bit.ly/Application-2020

Ви можете подати не більше однієї конкурсної роботи в кожну з номінацій (на кожен матеріал необхідно заповнити окремі конкурсні заявки).
Серед тем конкурсних робіт можуть бути:
    Успішні приклади впровадження реформи децентралізації на місцях.
    Життя у об’єднаних територіальних громадах до та після об’єднання.
    Співробітництво територіальних громад задля добробуту населення.
    Історії успіху та цікаві підходи, запроваджені у громадах, які довели свою ефективність: взаємодія між владою та громадою, покращення якості надання освітніх послуг, формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища та інші.
    Кращі практики громад у протидії COVID-19 та подолання наслідків пандемії.
Із завданнями конкурсу та його тематичними пріоритетами можна також ознайомитись у буклеті конкурсу.
ПРИЗОВИЙ ФОНД У кожній з чотирьох номінацій передбачені три премії*:
    І премія – 20 000 грн,
    ІІ премія – 15 000 грн,
    ІІІ премія – 10 000 грн.
Переможці також будуть запрошені до участі у міжнародному заході за тематикою розвитку місцевої і регіональної демократії**.
*За сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».
** За сприяння Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та координатора проєктів ОБСЄ в Україні.
Деталі умов участі у Конкурсі за посиланням. Уточнити інформацію можна за телефонами: (044) 458-44-40; (044) 501-92-03; (093) 403-58-87; (097) 917-70-70. Надіслати запит на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Партнери Конкурсу – Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні», ГO «Інтерньюз-Україна», Координатор проєктів ОБСЄ в Україні.