Уже традиційно напередодні Дня Незалежності Духовна рада міста ініціює проведення міжконфесійного молитовного сніданку. Та через карантин  цьогоріч вп’яте його провели у Мистецькому дворику, що в обласному центрі, просто неба. На цьому зібранні були присутні волонтери, військові, представники засобів масової інформації, громадських організацій.

Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Православної церкви України Антоній (Махота) звернувся з благословенням до усіх присутніх. Він наголосив, що в молитвах до Бога в першу чергу потрібно просити не матеріальних, а духовних дарів. Тому спільно всі помолилися за Україну, за народ та захисників нашої держави, в своїй промові митрополит не оминув увагою і нинішню пандемію коронавірусу.
“Такі зустрічі, – сказав, звертаючись до шановного товариства, міський голова Олександр Симчишин, – привід для того, щоб ще раз помолитися за Україну, поговорити про Україну, подумати про Україну. Мене часом запитують, що нам дала незалежність. Незалежність, свобода дозволяють нам бути людьми. Дякую всім, хто й досі захищає нашу незалежність. Сьогодні ми з особливою подякою згадуємо медичних працівників, у котрих тепер своя передова. Тож бажаю всім перемоги і у війні, і над хворобами”. Голова обласної ради Михайло Загородний закликав українців до згуртованості: «Сьогодні особливо гостро відчувається потреба в єдності заради миру та гідного майбутнього, кожен з нас має жити з молитвою за Україну, за злагоду на нашій землі. Об’єднавши власні зусилля та енергію, ми зможемо рухатися вперед і будувати міцну процвітаючу країну, шанувати Богом дану нам Батьківщину, вболівати й молитися за неї, охороняти її культуру, бо то наш святий обов’язок!».
Говорили на молитовному сніданку і про російсько-українську війну, тож присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв...