Відрадно, що працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій щоразу відгукуються на повідомлення про необхідну допомогу братам нашим меншим. І щоразу, оперативно приїжджаючи на виклики, визволяють тваринок із різних халеп. Варто віддати належне й всім небайдужим громадянам, які, бачачи, що вони потребують допомоги людини, телефонують до Служби порятунку за номером 101.

А відтак, днями в Славутському районі дві собаки впали до чотириметрової сміттєвої ями, після чого не могли самостійно вибратися з небезпечної пастки. Тож бійці відділення 8 Державної пожежно-рятувальної частини Нетішина за допомогою штурмової драбини спустилися в сміттєзвалище, а там, обв’язавши собак рятувальною мотузкою, підняли на поверхню. На щастя, тваринки не постраждали при падінні, тому їх одразу відпустили.
А далі вже естафету перейняли рятувальники 19-ї державної пожежної частини в Старокостянтинові, яким довелося знімати кота з даху п’ятиповерхівки за допомогою автодрабини.
Кажуть, що тварини більш чутливі до енергетики людини, особливо коти. Та Сніжок, хоч і був добряче наляканий, без вагань пішов до рук свого рятівника, який і передав пухнастика його господарю.