Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3430

Як повідомили у Хмельницькому обласному військовому комісаріаті, з 1 жовтня на 18 місяців підлягають призову чоловіки та жінки віком до сорока трьох років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту, але ще не проходили військову службу в Збройних силах України.

Після тримісячних курсів, офіцери будуть призначені на посади у військові частини в місцях постійної дислокації. До виконання завдань у районі проведення ООС в Донецькій та Луганській областях їх не залучатимуть.
Слід зауважити, що соціальний захист призваних на службу офіцерів запасу є таким же, як і в офіцерів-контрактників. Вони отримуватимуть грошове забезпечення у розмірах від п’ятнадцяти тисяч гривень і вище, залежно від посади та військового звання. Їм надаватимуть щорічну відпустку терміном на 30 діб, забезпечуватимуть проживання в гуртожитках чи виплачуватимуть компенсацію за піднайом житла. Крім того, відповідно до чинного законодавства, за призваними офіцерами зберігається місце роботи та середня заробітна плата на весь період військової служби і роботодавець не може їх скоротити. Також за військовослужбовцями та їхніми родинами зберігається право на житлове приміщення. Словом, призваний офіцер має весь свій соціальний пакет.
Після проходження півторарічного терміну військової служби в призваних офіцерів буде вибір: повернутися до цивільного життя або ж продовжити військову службу, підписавши контракт. У разі продовження служби робоче місце і середньомісячна заробітна плата зберігатиметься за ними й надалі.
Отримавши повістку, офіцери запасу зобов’язані прибути до військового комісаріату в зазначений термін. У випадку неявки без поважних причин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.
За детальною інформацією слід звернутись до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку або до Хмельницького обласного військового комісаріату.