Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3471

Наступного року Барбадос планує стати республікою, а велика імперія втратить  ще одну перлину зі своєї корони.

Генерал-губернатор Барбадосу Сандра Мейсон на відкритті осінньої сесії острівного парламенту зробила заяву про те, що наступного року її країна, яка раніше була Англійською колонією, а нині є незалежною державою у складі Співдружності країн під керівництвом Лондону,  у двадцять першому році стане самостійною республікою.

– Настав час розпрощатись з нашим колоніальним минулим, – сказала вона звертаючись до парламентарів, – жителям Барбадосу потрібен власний глава держави. Барбадос зробить наступний крок до повного суверенітету і стане Республікою вже до п’ятдесят п’ятої річні нашої незалежності, яку святкуватимемо наступного року.

Барбадос був колонією Великої Британії з 1627 року, незалежність отримав в 1966 році. Главою держави формально й досі вважається королева Великої Британії Єлизавета ІІ, країна розташована серед островів Карибського басейну, в ній приживають майже 300 тисяч осіб.  Єлизавета ІІ й досі залишається главою держави у чотирнадцяти країнах Співдружності, найбільші серед них Канада і Австралія.

Ще парламентарям Генерал-губернатор нагадала, що народні обранці наступного року також мають проголосувати за закони про часткову декриміналізацію вживання марихуани і легалізацію одностатевих союзів.