У центрі Хмельницького неподалік продовольчого ринку відчинилися двері оновленого поштового відділення №13.

Раніше відділення розташовувалось на Кам’янецькій, 50, але спливав термін оренди, приміщення було без ремонту, не на видному місці, тож Хмельницька дирекція АТ «Укрпошта» вирішила – потрібно переїжджати, бо підрозділ відноситься до червоної зони в центрі міста, тому й умови мають бути відповідні. 

Нині відділення добре видно, зручне місцерозташування, перша лінія міськими вулицями, автомобільна парковка, поруч ЦНАП, словом – зручності для хмельничан.

– До того ж, це приміщення вже було з гарним ремонтом, – розповідає заступник директора з розвитку поштової мережі Алла Рудик. – Хмельницькій дирекції довелося зробити лише косметичні правки, основне вкладення ми здійснили в офісну техніку, закуплено більш потужні комп’ютери, а після нового року оновимо програмне забезпечення, бо клієнта треба обслуговувати швидше. 

І справді, це має значення, щодня відділення відвідують до півтори тисячі осіб, тут функціонують сім ділянок, а кожна листоноша обходить майже сім тисяч адрес. На Соборній, 16 – одне з найбільших відділень міста,  і тут все зроблено для того, щоб оператори могли швидше працювати завдяки потужній техніці. Пошта працює в новому форматі, все поділено на зони, зараз на кожному міському відділенні начальник керує чергами для того, щоб розподіляти клієнтів. Той, хто відправляє посилку, не має стояти в одній черзі з людьми, які хочуть здійснити платіж. До тринадцятої години дня у поштовій мережі діє акція – «Щасливі години», клієнти можуть оплачувати різні послуги за тарифом удвічі дешевше, ніж після обіду. Крім того,  в «щасливі години» ті, хто розраховуватимуться карткою монобанку, матимуть 10 відсотків кешбек, тобто на відправленнях люди зможуть економити значні кошти. Укрпошта розвантажу клієнтські зони, аби клієнти, котрі здійснюють відправки, могли без черги відправити посилку,  оскільки в першій половині дня всі каси приймають комунальні, інші платежі.

 – Дуже приємно, що маємо таке затишне приміщення і зручне місце, – каже директор Хмельницької філії дирекції АТ «Укрпошта» Микола Громов. – Я вже встиг скористатись однією з послуг – зняти готівку. За тарифами мого банку тут це відбулось без комісії, зручно і просто, навіть не дістаючи картку, за допомогою НФС-чіпу на телефоні. Я сподіваюсь, що усім нашим клієнтам, котрі користувались послугами на тринадцятому відділенні, за старою адресою, буде зручно і тут. Нам сподобалося, що поруч ЦНАП, і в такому поєднанні всім буде зручніше працювати. А листи? Ви бачили, як щойно прийшли молоді люди і в цю, оновлену скриньку української пошти, поклали свої листи? Ці дріб’язкові речі, на перший погляд, нічого не говорять, а ми розвиваємось і розвиваємось серйозно».

Хмельницькі поштарі розробили нову акцію: картка «Щасливий пенсіонер». Це картка лояльності, клієнт з її допомогою зможе купувати товари зі знижкою, в тому числі і продукти харчування, зі знижкою отримувати весь спектр послуг, який надаватиметься пенсіонерам.  На першому етапі будуть вручені самі картки, потім надрукують на флаєрах перелік товарів, що можна замовляти, буде можливість зі знижкою робити і передплату видань.  Що тут скажеш? – Укрпошта – в кожний дім!