Минулого понеділка традиційне шикування для вихованців та їхніх наставників Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою розпочалося з приспущення прапора та хвилини мовчання — так вони вшанували пам’ять загиблого в авіатрощі на Харківщині випускника навчального закладу Максима ХОМ’ЯЧУКА.

Під час цього ранкового церемоніалу, начальник ліцею полковник Олександр Рощук розповів, що Максим, який був родом з Вінницької області, з дитинства мріяв стати льотчиком. І кар’єру хлопець вирішив розпочати з Кам’янець-Подільського військового ліцею, який закінчив у 2016 році, де добре навчався, займався спортом, відзначався своєю наполегливістю, відповідальністю, знав, чого хоче від життя, впевнено крокував до мети. На жаль, не судилося. 25 вересня той навчальний політ був останнім для курсанта 5-курсу Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба подолянина Максима Хом’ячука.
Керівництво ліцею також висловило співчуття рідним загиблого, а його колектив наразі збирає кошти для матеріальної підтримки родини Максима.
До речі, нині серед тих, хто віддав життя у боротьбі за незалежність і цілісність України, — п’ять колишніх вихованців ліцею. Як повідав заступник начальника навчального закладу з виховної роботи підполковник Всеволод Рябокляч, уже впродовж кількох років ліцей активно опікується вісьмома дітьми героїв — своїх випускників.