Коли вам телефонує невідомий доктор і запевняє, що хтось із родичів важко захворів, – обов’язково перерахуйте як можна більше грошей на його картку, бо невідомо чи це допоможе родичам, а лікарю точно!

«Тридцятирічний, раніше несудимий харківський телефонний шахрай телефонував потенційним жертвам на мобільний телефон і під приводом того, що їхні родичі потрапили в біду, та використовуючи інші шахрайські схеми, виманював гроші на «лікування». Потерпілі, перебуваючи в стані афекту, передавали шахраю чималі суми», – ведеться в повідомленні відділу комунікацій поліції Харківської області.

15 жовтня харківському «телефонному доктору» правоохоронці оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 і 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Загальна кількість коштів, які зловмисник обманним шляхом видурив у громадян, сягає майже півтора мільйона. Санкція статті, за якою «медика» намагаються притягти до відповідальності передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Чи повернуться кошти потерпілим хоча б у вигляді пігулок, поліцейські не говорять, бо перевіряють його на причетність до вчинення інших аналогічних кримінальних правопорушень.