Майже півроку, з моменту звільнення з посади Леоніда Пруса,  чекала Хмельниччина на призначення нового очільника. І ось — збулося.   6 березня Президент України Петро Порошенко представив активу краю нового голову облдержадміністрації. Ним став Михайло Загородний.

 Від колись популярного «засилати «парашутистів», тобто призначати керівника з інших регіонів — відійшли. Правильно, коли очільником краю стає свій,  зазначив Президент. Саме таким і є уродженець  Чемеровеччини Михайло Загородний. «Аграрій, з аграрної області України, де аграрний сектор відіграє все більш важливу роль, людина від землі, людина праці, яка дуже добре знає особливості, проблеми і потенціал Хмельниччини», — так охарактеризував новопризначеного голову облдержадміністрації Петро Олексійович.
Подякувавши за підтримку кандидатури Загородного громаді й депутатам Верховної Ради (до слова, чи не всі народні депутати від Хмельниччини були на представленні), Президент підкреслив: «Мені дуже приємно, що в надзвичайно важкому 2014-му році Хмельниччина та   її аграрний сектор продемонстрували рекордні показники. Я дуже уважно слідкую за Хмельниччиною і Вінниччиною, бо ж  — поруч,  однакові погодні умови… Може, в інших областях чорноземи ліпші, та  врожаї кращі тут, бо — працюють краще. А з Михайлом Загородним, думаю, отримаємо ще більш достойний результат».
Втім, не хлібом єдиним живе Україна, тому Гарант Конституції закцентував увагу новопризначеного керівника на проблемах обороноздатності, прискорення реформ та необхідності протидії будь-яким спробам дестабілізації в області, нагадав про оборонні підприємства Кам’янця-Подільського та  інші. «Михайло Васильович уже зустрівся з заступником міністра оборони  й отримав чіткі завдання щодо збільшення завантаження оборонного комплексу Хмельниччини», — поінформував Порошенко.
…«Запевняю, обіцяю і клянусь, — отримавши посвідчення голови облдержадміністрації, звернувся до присутніх новопризначений очільник краю, — що буду працювати на совість, в межах Конституції,  в інтересах громади Хмельницької області і неньки України в цілому. Розумію, що робота на даній посаді в цей нелегкий, непростий період для нашої України покладає на мене неабияку відповідальність та вимагатиме всеможливих зусиль».  
Михайло Васильович закликав до порозуміння та співпраці усі політичні сили області. «Тільки разом зможемо зробити свій край квітучим, бо ж для цього потрібне наше з вами бажання змінювати Хмельниччину до кращого, розпочинаючи кожен із себе, — звернувся він до всіх подолян. — Роботи буде багато, та шлях здолає той, хто йде».
Михайло Загородний завершив свій виступ словами відомого українця В’ячеслава Чорновола: «Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні — маючи, щоб не довелося потім гірко любити — втративши».