У судовому порядку Старокостянтинівська місцева прокуратура вимагає у продавця медичних виробів повернути у бюджет більше сто тридцяти тисяч гривень.

За свідченням прокурорів медичні вироби, які були закуплені Старокостянтинівською міською радою у квітні-травні цього року, – захисні костюми, медичні маски, бахіли, зазначені в переліку товарів, ввезення яких на митну територію України звільняється від сплати мита та від оподаткування податком на додану вартість, оскільки чинним законодавством встановлено додаткові соціальні та економічні гарантії, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19. Тому до цього переліку відносяться і медичні вироби, які й були закуплені.

Загальна вартість закупленого медичного приладдя складає майже вісімсот тисяч  гривен але до ціни на вказані товари неправомірно включено податок на додану вартість на загальну суму більш ніж 130 тисяч гривен, що призвело до зайвих витрат замовника та необґрунтованих прибутків постачальника, а це, в свою чергу, завдає шкоди економічним інтересам держави, бюджет витрачається незаконно.

Наразі позов прокуратури перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області, якщо позов буде задовільнений,  вказані кошти стягнуть на користь виконавчого комітету міської ради.