Федерація назвала імена таких спортсменів за підсумками 2020 року

Завершилося голосування за найкращих в українській легкій атлетиці за підсумками минулого року. Ними стали метальник молота Михайло Кохан і хмельничанка,  стрибунка у довжину Марина Бех-Романчук.

У голосуванні брали участь уболівальники, експерти Ради Федерації легкої атлетики України і представники медіа. І якщо у боротьбі за звання найкращого легкоатлета року інтрига зберігалася до останнього, (була трійка лідерів – Михайло Кохан, Богдан-Іван Городиський і Андрій Проценко) зрештою, Кохан лише на один голос випередив Городиського і вдруге поспіль здобув звання найкращого легкоатлета року, то Марину Бех-Романчук на перше місце поставили всі три категорії одноголосно.

 Попри те, що 2020-й через пандемію і пов’язані з нею карантинні обмеження був не настільки насиченим на змагання, як завжди, українка достойно стартувала не лише в Україні, а і за її межами.

Загалом, минулий рік у Бех-Романчук видався хоч і незвичним, але більш ніж успішним. Взимку вона стала переможницею серії World Indoor Tour, вигравши всі чотири етапи, у яких брала участь, – у Карлсруе, Торуні, Глазго і Льєвані. Влітку виграла два етапи «Діамантової ліги» – у Стокгольмі і Досі. Також була першою на змаганнях у Берліні і Хожуві та посіла другі місця у Секешфегерварі, Інсбруці і Дессау. 2020 рік Марина завершила з результатами 6,92 м у зимовому сезоні і 6,91 – у літньому.

Вітаємо землячку.