Половина лікарів на Хмельниччині не хочуть

Двадцять шість мобільних бригад та працівники центрів первинної медико-санітарної допомоги на Хмельниччині готуються до того, щоб розпочати щеплення від коронавірусу. У тимчасових пунктах вакцинації в складі бригад працюватиме лікар, два середніх медичних працівників та реєстратор – повідомляє Голос України. Але перед тим як приступити до роботи, вони пройдуть спеціальне навчання і працюватимуть протягом двох років поспіль. Кожна бригада буде вакцинувати до ста пацієнтів на день.

Досі не відомо яка вакцина використовуватиметься. Очікується, що на обласну базу спеціального медичного постачання надходитиме п'ятиденний запас вакцин, котрий розподілятиметься між центрами ПМСД та мобільними бригадами, а вже вони повинні використати їх протягом п'яти годин від моменту отримання.

Першими щеплення зможуть зробити працівники 23 стаціонарних закладів охорони здоров'я, що лікують пацієнтів з COVID-19. Але, як повідомили в департаменті охорони здоров'я, - пише журналіст Ірина КОЗАК, - далеко не всі дали згоду на вакцинацію. Із тих, хто потрапив у першу хвилю, погодилися лише 4926 осіб, або 44 відсотки від загального числа. Так, із 6,5 тисячі лікарів, які працюють у стаціонарах, готові вакцинуватись лише 2,6 тисячі, а із 776 працівників екстреної медичної допомоги - тільки 147.

Більше охочих виявилося у спеціалізованих закладах соціального захисту, де із 1,9 тисячі осіб готові вакцинуватися понад 1,3 тисячі. Але із 1539 працівників цих закладів згоду дав лише 691.

Поки що дуже обережно ставляться до щеплення й ті, хто потрапив у другу хвилю вакцинації. Із 67 435 осіб, які мають право на неї, наразі погодилися 16 119 осіб.

.