Відповідно до рішення другої сесії Хмельницької міської ради, котра відбулася у грудні минулого року, Почесною відзнакою Хмельницької міської ради III ступеня нагороджено керівника та актора міського монотеатру «Кут», лауреата всеукраїнських та міжнародних театральних конкурсів, народного артиста України Володимира Смотрителя.

Володимир Петрович вніс вагомий особистий внесок у культурний і мистецький розвиток міста Хмельницького. Ще у 1992 році він став директором та актором Хмельницького міського моно-театру «Кут», за ці роки митець створив цілу низку моно-вистав, наповнених широким різнобарв’ям образів.  Серед них «Прокляті роки», «Поет і Кат». «Сало в шоколаді», «Я - клоун!», «Магія душі», «Акомпаніатор», «Словоспів», «Гоголь з Google», «Ін'єкція щастя», «Мазепа», «Лоліта», «Не промовчи Шевченка у собі..!».

У 1994 році Смотритель створив унікальний Всеукраїнський фестиваль моно- мистецтв «Розкуття», який збирав навколо себе акторів, поетів, музикантів, бардів, майстрів оригінального жанру. Серед учасників «Розкуття» в різні роки були Іван Гаврилюк, Ада Роговцева, Богдан Ступка, Валерія Заклунна, Остап Ступка, Микола Олялін, Лариса Кадрова, Володимир Соляник, Кирило Стєценко, Богдан Бенюк та інші.

За значний особистий внесок у розвиток українського театрального мистецтва у 2006 році Володимир Смотритель удостоєний почесного звання «Заслужений артист України».

У 2008-му році започаткував у Хмельницькому Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння». Творчість нашого майстра оцінили глядачі Польщі, Швейцарії, Німеччини, Македонії. Косово, Туреччини.

За високі досягнення у драматичному мистецтві у 2016 році Володимиру Петровичу Смотрителю присвоєно почесне звання «Народний артист України». У 2017 році він представив прем'єру - автобіографічне ессе «Кутівські історії» та кіно-театральну інсталяцію «Птах Душі». А у 2018 році започаткував для учасників АТО театральний проект «Ветеран».

Володимир Смотритель лауреат та володар Гран-Прі багатьох Всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів, він нагороджений дипломами, подяками та Почесними грамотами Хмельницької міської та обласної ради, Хмельницької обласної державної адміністрації, премією ім. Я. Гальчевського «За подвижництво у державотворчості», відзнакою УМВС України у Хмельницькій області, вищою відзнакою Народного руху України «За заслуги перед народом України» II ступеня.

А, тепер, Володимиру Смотрителю вручено Почесну відзнаку Хмельницької міської ради. Цієї відзнаки він удостоєний за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у культурний і мистецький розвиток Хмельницького та плідну громадську діяльність. Нагороду Володимиру Петровичу вручила керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій під час засідання круглого столу, присвяченого 150-річчю від дня народження Лесі Українки.