Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3157

Президент України визначив строки звільнення в запас та проведення чергових призовів на строкову військову службу у 2021 році (указ ПУ № 71/2021 від 24.02.2021).

 Чергові призови на строкову військову службу заплановано на квітень – червень та жовтень – грудень 2021 року. Нагадаємо, що призову підлягають повнолітні та придатні за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, які ще не досягли 27-річного віку. Водночас такі особи будуть призвані лише в разі, якщо вони не мають права на звільнення або відстрочку. Усі підстави для звільнення та відстрочки встановлені в ст.ст. 17, 18 ЗУ “Про військовий обов’язок і військову службу”. Ідеться про навчання, продовження професійної діяльності, сімейні обставини й стан здоров’я. До того ж цей перелік є невичерпним, а отже, обласні призовні комісії за поданням районних (міських) можуть прийняти відповідне рішення за запитом особи, яка підлягає призову.
Звільнення в запас. Ті строковики, які мають ступінь вищої освіти магістра матимуть змогу звільнитися в червні – липні та в жовтні – грудні 2021 року. Решта військовослужбовців, які проходять строкову службу, будуть звільнені в квітні – червні 2021 року та грудні 2021 року – січні 2022 року. Останній термін стосується військових, що були призвані в липні 2020 року (у зв’язку з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19).