Вчора, 2 березня, дев’ять місцевих жителів пенсійного віку уже розпочали навчання в Університеті третього віку, повідомляє пресслужба Красилівської міської територіальної громади.

При Красилівському центрі надання соціальних послуг, для літніх людей був створений Безкоштовний Університет третього віку, за ініціації Красилівської міської ради. Наразі для студентів, у яких перепусткою до навчання слугує пенсійне посвідчення, працює факультет іноземної мови та факультет інформаційної грамотності. Досвідчені фахівці проводять лекції у форматі змістовних розмов. Чіткого навчального плану не існує, курс пристосований до власних пропозицій студентів.
Уже вчора для незвичних студентів було проведене перше заняття на тему інформаційної грамотності, яке провів вчитель інформатики Красилівського НВК «Гімназія» Гоцуляк Олександр.
Дев’ять зацікавлених пенсіонерів затверджують, що вчитися ніколи не пізно. Вони впевнені, що ще складуть конкуренцію молодому поколінню.
"Наш університет для тих, кого старість вдома не застане. Наша мета, щоб тут займались якнайбільше жителів громади поважного віку — опановували іноземні мови, комп'ютерну грамотність та інше", - зазначила міський голова Ніла Островська.