Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3683

Як створити власний бізнес, як затвердити за собою статус успішної бізнес-леді – над цим, мабуть, замислюються все більше сучасних жінок. Тож недаремно форум «Жінки в бізнесі», що відбувся минулого тижня в Хмельницькому, привернув увагу багатьох представниць прекрасної половини людства.

Бути привабливою, підприємливою жінкою і водночас чудовою дружиною, мамою – можливо. Про це розповідали успішні жінки Вінниччини, Тернопільщини, Львівщини і, звісно, нашої Хмельниччини. Засновниця української платформи «Жінки в бізнесі», підприємниця з Вінниччини Надія Лисецька запевняє, що улюблене хобі можна перетворити в справу свого життя і стати бізнес-леді.
Зрештою, про свій «код успіху» розповідали й наші землячки Анна Діль, власниця ресторації Шпігеля, засновниця проєкту «Кулінарна майстерня», керуюча готелем «Південна брама», Мар’яна Овруч, власниця ТМ «Мильні історії».
У кожного своя історія, свій шлях у непростому світі бізнесу, сповненому випробувань, необхідності вдосконалення, постійного саморозвитку. А досвід, набутий в бізнесі, допоміг Віо­леті Лабазюк спробувати свої сили й у політиці. Хто має мету, той зможе досягнути бажаного, наголошувала голова Хмельницької обласної ради і розповіла про успішний процес децентралізації в області. Вона запропонувала представницям громадських організацій об’єднуватися, аби змогли реалізувати ще більше корисних ідей і заявити про себе гідними справами.
Проте під час спілкування багато хто зізнався, що заважає втілювати мрії, розвивати бізнес почуття страху – страху поразки, страху бути висміяною, страху перед невідомістю… Як впоратися з ним, приборкати сумніви, радили психологині Дар’я Вексель з Вінниччини, Олена Дейна з Хмельницького, яка є ще й власницею тренінгової компанії «Розвиток».
Окрім цього, говорили на бізнес-форумі про команду під жіночим керівництвом, ораторське мистецтво, відеоподачу, важливість емоційного інтелекту та інші важливі для жінок теми.
Свій погляд на жінок у бізнесі висловили й чоловіки. Спікерами панельної дискусії, окрім гостей з сусідніх областей, стали хмельничани – міський голова Олександр Симчишин, власник кількох ресторанів Олександр Білик, Василь Лутюк – ТМ «Мамин хліб». Вони переконані, що успіх приходить до професіоналів, які не перестають вдосконалюватися, яким властивий конкурентний азарт і які готові реалізовувати сміливі ідеї. Саме такі жінки, як правило, і торують дорогу до успішного бізнесу.