На запрошення війта гміни  міста Тарново Підгурне Тадеуша Чайки 40 кам’янецьких школярів — дітей сімей учасників АТО, матимуть можливість протягом двох тижнів  під час  літніх канікул оздоровитися в Польщі.  
Цей благочинний захід стане можливим завдяки  багаторічним дружнім побратимським зв’язкам Кам’янця-Подільського та польського  міста Тарново Підгурне й зусиллям кам’янецького мера Михайла Сімашкевича.  
— Діти наших військовослужбовців упродовж двох тижнів змістовно  проведуть  час. Польські друзі планують  організувати для них цікаві екскурсії та  розважальні програми. Отож школярі зможуть не лише оздоровитися, а й відпочити та забути про ті дорослі проблеми,  з якими їм, на жаль, доводиться зіштовхуватися. Думаю, кожен розуміє, як психологічно впливає на дітей те, що вони місяцями не бачаться зі своїми батьками, які зі зброєю в руках захищають незалежність та цілісність України, — зазначив Михайло Євстафійович.
Міський голова також поінформував, що кошти  на перевезення школярів  виділять із міського бюджету. З ними поїдуть і супроводжуючі особи —  психолог, лікар та педагог-організатор.